Zestawik...
Warzywka:
Dynia,
Marchewka,
Czerwona Papryka drobno pokrojona albo starta albo podduszona i zmiksowana w odrobinie bulionu ;)
Sól
Pieprz
Majeranek
Odrobina Tymianku
Bulion
Oliwa
Można dodać Ząbek Czosnku - rozgnieciony/wyciśnięty
Gotujemy wszystko w małej ilości wody. Gdy Marchewka będzie gotowa, Dynia już zacznie się rozpadać tworząc konsystencje sosową :).
Kasza Jaglana:
Namaczamy na noc kaszę, rano płuczemy kilka razy i gotujemy z odrobina soli oraz Pestkami Dyni i Słonecznika. Ja kaszę gotuję 1:1.
Poniosło mnie z fotami - chciałam ogarnąć jak je ustawić jedno pod drugim i jedno obok drugiego - jakieś rady - bo tuman straszny w tej kwestii jestem ;).
Smacznego ;)
www.freethepuppets.com
www.neurokultura.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz