14.12.11

Miso_wata zupa warzywna

Miso_wata zupa warzywna

Kilka łyżek miso na dwulitrowy garnek dałabym tak ze trzy duże łyżki ;)
Brązowy Ryż
Szpinak,
Por, Marchewka, Kapusta Pekińska (nie dużo ;)
Imbir, Tofu

Oczywiście można również dodać inne warzywa ;)

Pora dusimy na tłuszczu, dodajemy marchewke pokrojona w zapałki albo prążki, dodajemy poł - 1szklankę ryżu (w zależności jaką chcemy mieć konsystencję zupy), do tego świeży tarty imbir w całości (minimum 2cm) albo tarty albo łyżeczkę imbiru w proszku. Zalewamy wodą i gotujemy. Gdy warzywa bedą miekkie dodajemy kapuste pekińską i miso - dokładnie mieszamy. Dodajemy szpinak i tofu. Nie zagotowujemy jako, że miso traci wtedy swoje wartości....
Smacznego :)

www.freethepuppets.com
www.neurokultura.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz