


Z faszerowanymi paprykami zabawa polega na różnych farszach.... poniżej 2 ulubione ;)
FARSZ 1
Ryż
Szpinak
Gotowana Cieciorka
Natka Pietruszki
Tarty Ser
Pieprz
Wszystko w proporcjach jakie lubimy. Dla mnie Ryż w tym przypadku byłby dodatkiem ;)
FARSZ 2
Kasza Jaglana ugotowana w bulionie warzywnym
Smażone Pieczarki
Tarty Ser
Oregano, Pieprz i inne lubiane przyprawy
Papryki przekrajamy u góry i drążymy środek. Wypełniamy je farszem i układamy w formie polanej olejem. Wkładamy formę do nagrzanego piekarnika na około 40 minut.
Faszerowane Papryki (cukinie, kabaczki, bakłażany, patisony) to również świetny pomysł na grilla.
Podajemy same bądź z sałatką, mizerią etc.
na zdrówko! ;)
http://www.neurokultura.pl/