8.7.10

Spicy RYBA Selerowa ;)

Spicy RYBA Selerowa ;)

Nazwa jest lekką podpuchą... Jedyne co ma to wszystko z ryby to panierkę, a sam gotowany seler przypomina mi trochę swoją konsystencją filet rybny...

Anyway, potrzebujemy duuuży Seler bądź dwa - trzy małe.
Mąke, Wodę, Bułkę Tartą, Płatki Chili bądź 
Świeże Chili, Oregano, Sól.
Tłuszcz do Smażenia.
Z mąki, wody i przypraw robimy bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Nie żałujemy chili, ktore ma odwrócić uwage od bardzo silnego aromatu selerowego i nadać całości troche charakterku.
Seler kroimy na centymetrowe plastry i gotujemy na parze. Ugotowany seler maczamy w cieście naleśnikowym, nastepnie zgrabnym ruchem w bułce tartej i układamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smażymy aż panierka nam się ślicznie zetnie i zezłoci.

Ja zapodałam RYBKĘ z ryżem kurkumowym, mizerią i dhalem z marchewką, pomidorami i botwinką.

Smacznego ;)


www.freethepuppets.com 
www.neurokultura.pl