Ziemniaki z tandoori masala
Ziemniaki z recyclingu - czyli takie co nam zostaly z obiadku z dnia poprzedniego albo planowane nówki zblanszowane lub podgotowane, czy ugotowane na parze. Ziemniaki kroimy w talary i wrzucamy na rozgrzana oliwe, podsmażamy i na końcu dodajemy Tandoori Masalę - Mieszamy i gotowe.
Cieciorka ze szpinakiem w pomidorach
Na masalę z Kminku Indyjskiego, kurkumy i chili wzrzucamy paczkę bądź pęczek świeżego szpinaku. Dusimy kilka minut, dodajemy ugotowaną uprzednio cieciorkę i żywe / świeże :) bądź z puszki - pokrojone drobno pomidory. Solimy. Gotujemy na malutkim ogniu przez dodatkowe 10-15minut (możemy dodać trochę wody z gotowania cieciorki jeżeli wyda nam się za suche).
Pak Choi z fetą i świeżymi pomidorami
Do ugotowanego na parze Pak Choi, wkrawamy ser feta i świeże pomidory. Solimy i pieprzymy do smaku.
Mizeria
Standard... Ogórki trzemy na lubianych i preferowanych oczkach, dodajemy śmietanę kwaśną bądź słodka bądź jogurt bądź mix. Przyprawiamy solą, pieprzem, szczyptą majeranku suszonego lub świeżym koperkiem. Można też dodać odrobinę czosnku.
Tutaj też więcej wstawek o OGÓRKU :)
Smacznego ;)
www.freethepuppets.com
www.neurokultura.pl