Naleśniki Orkiszowe:
Mleko Sojowe,
Mąka Orkiszowa,
Olej, Szczypta Soli
Farsz:
Ryż,
Fasolka Szparagowa,
Kukurydza
Sos Biały - Beszamel - http://vegeluna.blogspot.ie/2009/08/swiat-sosow.html
Masło,
Mleko Sojowe,
Mąka Orkiszowa,
Pieprz,
Groszek
www.freethepuppets.com
www.neurokultura.pl
25.6.12
Dynia... w zestawie z Kaszą Jaglaną...
Zestawik...
Warzywka:
Dynia,
Marchewka,
Czerwona Papryka drobno pokrojona albo starta albo podduszona i zmiksowana w odrobinie bulionu ;)
Sól
Pieprz
Majeranek
Odrobina Tymianku
Bulion
Oliwa
Można dodać Ząbek Czosnku - rozgnieciony/wyciśnięty
Gotujemy wszystko w małej ilości wody. Gdy Marchewka będzie gotowa, Dynia już zacznie się rozpadać tworząc konsystencje sosową :).
Kasza Jaglana:
Namaczamy na noc kaszę, rano płuczemy kilka razy i gotujemy z odrobina soli oraz Pestkami Dyni i Słonecznika. Ja kaszę gotuję 1:1.
Poniosło mnie z fotami - chciałam ogarnąć jak je ustawić jedno pod drugim i jedno obok drugiego - jakieś rady - bo tuman straszny w tej kwestii jestem ;).
Smacznego ;)
www.freethepuppets.com
www.neurokultura.pl
Subskrybuj:
Posty (Atom)