Ja mialam fasolę barlotti - taka w ciapki, ktora po ugotowaniu ciemnieje, a ciapki i tak znikaja :)
Składniki:
szklanka / dwie Fasoli, najlepiej namoczonej na noc i wypłukanej
duży Glon Kombu (tu wiecej info http://zdrowejedzenie.blox.pl/tagi_b/77204/kombu.html)
Ząbek Czosnku albo szczypta Asofetidy dla cebulatowego posmaku
Wywar z Warzyw, bądź pokrojone warzywa, bądź Wege Bulion (Ja dodałam bulion plus pokrojona marchewka)
Dużo Majeranku
szczypta Oregano
sól pieprz
Tłuszcz, ja dodałam łyżke oliwy z oliwek
Wszystkie składniki wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy aż fasolka będzie miekka.
Podajemy z grzankami :)
Smacznego :)
www.freethepuppets.com
www.neurokultura.pl