Kolejna pozycja powstała z niczego, kilka gadżetów w lodówce i wena twórcza ;)
Składniki:
Ziemniaki,
Marchewka,
Fasolka Szparagowa Zielona,
Pieczarki,
Mieszane Kiełki,
Nóżki Brokuła
Duuuużo Zielonej Pietruszki
Cebula / Asofetida
Sól, Pieprz,
Ziele Angielskie
Liść Laurowy
Majeranek
Oliwa
Cebule / asofetide i pieczarki podsmażamy, dodajemy pokrojone w kostkę nóżki brokuła i drobno pokrojoną marchewkę oraz ziemniaki. Dusimy chwilę, dolewamy tyle wody by idealnie zakryła nasze warzywa + około 2-3cm. Dodajemy sól,pieprz, ziele, liść i majeranek. Gotujemy pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. Dodajemy fasolkę szparagową gotowaną na parze w tonie al'dente oraz kiełki i natkę pietruszki. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez 5 -10 minut na malutkim ogniu.
Można jeść samo, z chlebem, makaronem kaszami ;).
www.freethepuppets.com
www.neurokultura.pl