18.6.10

Panir... z.... Dudhi...

Panir... z.... Dudhi...
A Dudhi to Tykwa z rodziny dyniowatych ;)

Potrzebujemy:
jedna Dudhi... albo Cukinie choc bardziej pasowałby Patison;

domowej roboty bardzo dobrze odcisniety biały ser - około 200 gram; (bądź gotowy kupiony w sklepie Panir)

Czarna Gorczyca w kulkach i połówkach;

Sól, Pieprz, Płatki Chili;

Oliwa do Smażenia;

Panir kroimy w około 1cm kostkę i rzucamy na rozgrzany tłuszcz razem z czarną gorczycą, odrobiną soli i płatkami Chili. Obsmażamy z każdej strony i wrzucamy Dudhi pokrojoną w cieńkie plasterki, solimy, dodajemy gorczycę w połówkach i odrobinę pieprzu. Przykrywamy, mieszamy co jakiś czas dopóki warzywko troszkę zmiekknie. Powinno być lekko twardawe, no chyba że ktoś lubi rozmamłane ;).

Podajemy z ryżykiem, dhalem pomidorowym i surówką...

Smacznego ;)







www.freethepuppets.com
www.neurokultura.pl