Panir... z.... Dudhi...
A Dudhi to Tykwa z rodziny dyniowatych ;)
Potrzebujemy:
jedna Dudhi... albo Cukinie choc bardziej pasowałby Patison;
domowej roboty bardzo dobrze odcisniety biały ser - około 200 gram; (bądź gotowy kupiony w sklepie Panir)
Czarna Gorczyca w kulkach i połówkach;
Sól, Pieprz, Płatki Chili;
Oliwa do Smażenia;
Panir kroimy w około 1cm kostkę i rzucamy na rozgrzany tłuszcz razem z czarną gorczycą, odrobiną soli i płatkami Chili. Obsmażamy z każdej strony i wrzucamy Dudhi pokrojoną w cieńkie plasterki, solimy, dodajemy gorczycę w połówkach i odrobinę pieprzu. Przykrywamy, mieszamy co jakiś czas dopóki warzywko troszkę zmiekknie. Powinno być lekko twardawe, no chyba że ktoś lubi rozmamłane ;).
Podajemy z ryżykiem, dhalem pomidorowym i surówką...
Smacznego ;)
www.freethepuppets.com
www.neurokultura.pl