24.1.10

Faszerowane Pieczarki

Ola!
Extra dodatek.

Składniki:
Duże Pieczarki 6-10sztuk
Bułka Tarta
Ser Żółty bądź Tofu Wędzone
Mały pęczek Zielonej Pietruszki
Cebula / Asofetida
Sól, Pieprz, Tymianek
Oliwa

Z pieczarek ostrożnie wykrawamy nóżki i małą łyżeczką jeszcze ostrożniej pogłębiamy przestrzeń pod farsz. Nóżki i "środki" pieczarek podsmażamy z cebulą bądź odrobinką asofetidy, doprawiamy tymiankiem, solą, pieprzem, dodajemy drobno posiekaną pietruszkę, tarty ser bądź drobno pokrojone wędzone tofu. Wszystko dokładnie mieszamy dodając odrobinę bułki tartej, znów mieszamy i faszerujemy nasze kapelusze. Formę bądź naczynie żaroodporne naoliwiamy i wkładamy pieczarki do piekarnika, najpierw pod przykryciem na około 15minut, potem bez przykrycia na kolejne 15 minut.

Podajemy jako dodatek do dowolnego zestawu. Na zdjęciu z "żywym" pomidorem i makaronem penne z rukolą i rzeżuchą wodną w jogurcie.

Smacznego!!!

www.freethepuppets.com
www.neurokultura.pl