1.12.10

Kolejna Chińszczyzna

Potrzebujemy:
Makaron Nitkowaty,
Imbir Świeży badź Suszony
Cebula Biała bądź Asofetida
Kiełki Fasoli bądź Bambusa
Liście (szpinak, sałata, pokrzywa, babka lancetowata - co tam jest pod ręką)
Pęczek Natki Pietruszki
Szczypta wymiesznych nasion Lnu i Słonecznika
Oliwa, Plej do Smażenia
Sól, Grubomielony Pieprz, Chili letnią porą

Na Rozgrzany Tłuszcz wrzucamy lekko podgotowany i osuszony makaron. Obsmażamy go, a następnie odkładamy.
Ponownie rozgrzewamy tłuszcz i tym razem wrzucamy na niego Starty Imbir (uwaga, może być ostry w dużych ilościach), pokrojoną Cebulę bądź Asofetide, podmażamy, na to liście, kiełki i nasiona. i znów podsmażamy. Półtwarde łączymy z makaronem i posiekaną natką pietruszki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem lub chili. Ewentualnie uszlachetniami Sosem Sojowym.
Dooobre ;)

www.freethepuppets.com
www.neurokultura.pl