13.4.10

Pietruszkowe Pieczarki Na Przystawkę
















Pietruszkowe Pieczarki

Pieczarki
Tłuszcz do Smażenia
Sól
Pieprz
Majeranek
Duuużo Natki Pietruszki


Średniej wielkości pieczarki kroimy na ćwiartki, zatrzymujemy też nóżki ;). Wrzucamy je na bardzo rozgrzany tłuszcz, wtedy lekko się zarumienią. Zmniejszamy ogień od czasu do czasu mieszając. Jak już pieczarki wpiją tłuszcz, solimy i na bardzo małym ogniu pozwalamy im odparować wodę, następnie znów się podsmażają.... Gdy już są gotowe w środku, dodajemy pieprz, odrobinę majeranku i duuuużo drobno pokrojonej zielonej natki pietruszki. Chwilę mieszamy i gotowe ;).

Pychotka na przystawkę do wszystkiego i o każdej porze roku ;)



www.freethepuppets.com
www.neurokultura.pl