13.4.10
Pietruszkowe Pieczarki Na Przystawkę
Pietruszkowe Pieczarki
Pieczarki
Tłuszcz do Smażenia
Sól
Pieprz
Majeranek
Duuużo Natki Pietruszki
Średniej wielkości pieczarki kroimy na ćwiartki, zatrzymujemy też nóżki ;). Wrzucamy je na bardzo rozgrzany tłuszcz, wtedy lekko się zarumienią. Zmniejszamy ogień od czasu do czasu mieszając. Jak już pieczarki wpiją tłuszcz, solimy i na bardzo małym ogniu pozwalamy im odparować wodę, następnie znów się podsmażają.... Gdy już są gotowe w środku, dodajemy pieprz, odrobinę majeranku i duuuużo drobno pokrojonej zielonej natki pietruszki. Chwilę mieszamy i gotowe ;).
Pychotka na przystawkę do wszystkiego i o każdej porze roku ;)
www.freethepuppets.com
www.neurokultura.pl
Subskrybuj:
Posty (Atom)