Takie fajne rzeczy powstają ze ..... skarbów w lodówce ;)
Makaron Razowy
Kapusta Włoska
Liście Szpinaku
Ser Halloumi
Tłuszcz
Ulubione Przyprawy
Pieprz
Sos Sojowy
Na tłuszcz wrzucamy ulubione przyprawy, ja wrzuciłam mieszankę, którą kiedyś kupiłam w Irlandii - to mix 'tradycyjnych' przypraw jak majeranek, mielone liście laurowe, chilli z orientalną kurkumą i mielonym kminkiem indyjskim. Na to wrzucamy posiekaną kapustę włoską, podsmażamy i wlewamy odrobinę sosu sojowego. Dusimy aż kapusta będzie miękka. Wrzucamy szpinak i ugotowany makaron dokładnie mieszamy i przykrywamy by szpinak również się udusił.
Na osobnej patelni na odrobinie oliwy smażymy plasterki sera halloumi (z około pół kostki).
Dodajemy ser do reszty, doprawiamy pieprzem.
Najlepiej smakuje na ciepło ;)
Do tego Sałatka z pomidorów (obrane ze skórki pomidory, pokrojone w kostkę z odrobiną soli).
Smacznego!
http://www.neurokultura.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz