6.9.09

Zupa Szparagowa

Zupa Szlachetno - Szparagowa

Około 1/2 kg Szparagów
2 Duże Ziemniaki
Sól
Grubo Zmielony Pieprz
Śmietana i Natka, Czarny Sezam, Nasiona Lnu - dla ozdoby ;)

Szparagi myjemy i przecinamy na pół, dolną część razem z ziemniakami kroimy drobno, solimy i zalewamy wodą. Gotujemy na małym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie miksujemy, pieprzymy i wrzucamy szczyty szparagów pokrojone na 1.5cm kawałki. Gotujemy jeszcze przez około 10 minut.
Zupę podajemy z grzankami, tostami, przybrane Śmietaną i Natką,
Bądź czarnym sezamem i siemieniem lnianym.


Polecam:

www.freethepuppets.com

www.neurokultura.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz