Jak zwukle poleciałam z ilościa naleśników i na słodko nie ma szans tyle zjeść wiec dzień drugi był pod znakiem Orkiszowych na Słono ;)
Farsz:
Poszatkowana Kapusta
Marchewka starta bądź pokrojona w cienkie prąźki
Ostra Garam Masala (baaardzo ostra)
Sól
Pieczarki,
Sos Sojowy
Tandoori Masala
Methi aka Suszona Kozieradka
Tłuszcz do Smażenia
Sos:
Cebula, Szpinak, Sól Pieprz, Pomidory, Yougurt,
Tłuszcz do Smażenia
Orzeszki Piniowe Prażone
Natka Pietruszki
Kapuste z marchewka dusimy do iekkości. Pieczarki Podsmażamy, jak juz odparuja wodę doprawiamy i smażymy na złoty kolor. Gdy oba są już gotowe łączymy kapuste z pieczarkami i farsz z głowy :).
Na zeszkloną cebulke wrzucamy szpinak i pomidory, doprawiamy i zagotowujemy. Sos też gotowy ;)
Naleśniki faszerujemy ciepłym farszem i wykładamy na formę, podgrzewamy w nagrzanym piekarniku.
Podajemy polane sosem i posypane orzechami, Smacznego :)
www.freethepuppets.com
www.neurokultura.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz