Baza jak na rosól imbirowy plus więcej czosnku i cebula. Jak warzywa będą miękkie dodajemy dwa duże pomidory pokrojone w kostkę, około 300gram szpinaku, szczypiorek, pesto pietruszkowe (z dwie duże łyżki) i szczypta cayenne (szczypta na garnek zupy obowiązuje dzieci, dorosłym polecam przynajmniej 1/4łyżeczki na miskę zupy). Cayenne świetnie oczyszcza i rozgrzewa, rewelka na bolące gardła i kaszle.
8.5.14
Zupa rozgrzewająca, w chorobie ratująca :)
Baza jak na rosól imbirowy plus więcej czosnku i cebula. Jak warzywa będą miękkie dodajemy dwa duże pomidory pokrojone w kostkę, około 300gram szpinaku, szczypiorek, pesto pietruszkowe (z dwie duże łyżki) i szczypta cayenne (szczypta na garnek zupy obowiązuje dzieci, dorosłym polecam przynajmniej 1/4łyżeczki na miskę zupy). Cayenne świetnie oczyszcza i rozgrzewa, rewelka na bolące gardła i kaszle.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz